Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Χώρα ραγιάδων, κι Εφιαλτών..

     Μετά τις προχθεσινές εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικά μετά την δήλωση του αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου ότι όλη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στην διάθεση του κράτους για την σωτηρία της πατρίδας τους, εγώ επιθυμώ πλέον να αποποιηθώ της ελληνικής μου υπηκοότητας!
     Τόσο απλά. Ντρέπομαι που είμαι έλληνας!
      Θα μου πείτε: ''σου φταίει η υπηκοότητα;''. Όχι! Αλλά αφού δεν μπορώ να αλλάξω ράτσα, φυλή, ας απαλλαγώ τουλάχιστον απ' την ντροπή της υπηκοότητας.
      Να γίνω αμερικανός υπήκοος! Ο αμερικάνος τουλάχιστον όταν ακούσει τον Εθνικό του Ύμνο, είτε τρώει, είτε δουλεύει, είτε κατουράει, σηκώνεται όρθιος και φέρνει το χέρι στην καρδιά! Ας γίνω ρώσος υπήκοος, να έχω ηγέτη με εκατό οκάδες @@@@δια και όχι ανδρείκελο, αχυράνθρωπο, ξεπουλημένο! Ας γίνω κύπριος, να έχω παπά λεβέντη και πατριώτη και όχι μουγκό ρασοφόρο.
     Αλλά δεν θέλω να είμαι έλληνας πολίτης. Πώς το λένε; Ντρέπομαι.
     Δεν ανέχομαι να έχω την ίδια υπηκοότητα με Σαμαράδες, Βενιζέλους, Κουβέληδες, Στουρνάρηδες, ( τους Παπανδρέου δεν τους υπολογίζω: αυτοί δεν υπήρξαν ποτέ έλληνες) ,και όλους όσους τους στηρίζουν και τους ψηφίζουν!  Είναι ξεφτίλα, δεν είναι τιμή.
     Τιμή είναι μόνον οι πρόγονοί μας. Οι πατεράδες μας που πολέμησαν τους γερμανούς-ούννους το '40, οι παππούδες μας που πολέμησαν στους μακεδονικούς πολέμους, οι προ-προ-παππούδες μας που μας απελευθέρωσαν από τη τουρκική κατοχή. Μόνον αυτό είναι τιμή!
     Και η γλώσσα μας. Η γλώσσα με την οποία μίλησαν ο Αισχύλος, ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής!
     Γι αυτά, ναι, αξίζει να είσαι έλληνας. Όχι όμως για τους σύγχρονους ραγιάδες. 'Οχι για τους Εφιάλτες του κοινοβουλίου!
     Παύω πιά να θεωρώ τον εαυτό μου έλληνα όμοιο με αυτούς.
     Και θεωρώ μόνον συνέλληνες όσους αγωνίζονται και σκοπεύουν να αγωνιστούν μέχρι να ξαναγίνουμε κράτος αυτόνομο, κι όχι αποικία όπως μας θέλουν.
      Όλοι οι άλλοι είναι εχθροί μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου