Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ό,τι νάναι..

     Ε, λοιπόν, όλοι αυτοί οι όψιμοι που θέλουν να γίνουν ''σωτήρες'' μας, πρέπει να έχουν ξεφύγει!
     Δηλαδή τί θα πεί  ''Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα'';
      Να κάνω κι εγώ ένα κόμμα και να το πώ  ''Πάω στο Περίπτερο να πάρω Τσιγάρα''!!
     Μη γελάτε. Δεν έχει καμία διαφορά σε επίπεδο σοβαρότητας το ένα απ' το άλλο.
     Και με ποιόν δηλαδή να κάνεις συμφωνία για την ''νέα Ελλάδα''; Με τον υπουργό Εργασίας του μεγάλου Ηλίθιου, ή με τον υπουργό Υγείας;
     Μ' αυτόν που παραπονιόταν για το υψηλό προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων λέγοντας: ''..και δεν πεθαίνουν κιόλας! '';  Ή με αυτόν που μας κληροδότησε έναν ΕΟΠΥΥ αστείο, όταν τον βλέπεις αντικειμενικά, και τραγικό όταν τον βλέπεις ως ασθενής;
     Με τον απολογητή των μνημονίων; Ή με αυτόν που απειλούσε ότι όποιος πειράξει τον Ηλίθιο θα γίνει ''μακελειό'';
     Τί να του πρωτοθυμηθεί κανείς;
     Και βέβαια δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι φερέλπιδες σωτήρες, που αφού έχασαν βουλευτικές έδρες και αξιώματα, θυμήθηκαν μετά τον ''προδομένο λαό'', και σπεύδουν τώρα να ξεπλύνουν τις βρωμιές τους στην ''κολυμπήθρα του Σιλωάμ'' που λέγεται ίδρυση νέου κόμματος κόντρα στα παλιά που τους εξέθρεψαν.
     Νομίζουν έτσι πως θα σβήσουν τις μνήμες των πολιτών, πως θα αναβαθμιστούν στην συνείδησή τους, ώστε αύριο-μεθαύριο με μιά κατάλληλη κωλοτούμπα, κι αφού διαλύσουν τους εφήμερους αυτούς σχηματισμούς, να επανέλθουν ''καθαροί'' κι ωραίοι στα ίδια ''παλαιά'' κόμματα που τώρα καταγγέλουν, για να διεκδικήσουν και πάλι έδρες, εξουσίες και οφίτσια.
     Είναι έργο χιλιοπαιγμένο και μάλιστα πάντα από κομπάρσους!
     Από τραγικούς κομπάρσους της πολιτικής και εν τέλει της ζωής, που αφού πρώτα ψήφισαν ''ναι σε όλα!'', και αντί να ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν, στέκονται πάλι μπροστά μας θρασύτατοι κι ανερυθρίαστοι σαν χιμπατζήδες που αυνανίζονται δημοσίως, και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε.
     Αμ δε!
     Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι το μόνο που θέλουν να σώσουν είναι το τομάρι τους.
     Το καμπανάκι της λήξης έχει χτυπήσει προ πολλού γι αυτούς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου