Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα

     Εντός τριών-τεσσάρων ημερών θα κληθούν πάλι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους ψηφίζοντας το νέο πολυνομοσχέδιο!
     Ακούγεται μάλιστα ότι εκείνο το χιμπατζοειδές, ο παντελώς άσχετος οικονομολόγος, αλλά εκπρόσωπος των τραπεζών και εγκάθετος της τρόϊκας υπουργός οικονομικών, θα φέρει το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή με ένα μόνον άρθρο!.
     Καταλάβατε; Όλα μαζί. Χαράτσια, απολύσεις, ωράρια καταστημάτων, ενιαίος φόρος ακινήτων, ΦΠΑ, φόροι πετρελαίων, όλα σε ένα.
     Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, αρκεί να μην μπορούν οι βουλευτές να διατυπώσουν τις διαφωνίες τους (λέμε τώρα!) στα επιμέρους άρθρα.
     Αν και υποψιάζομαι ότι χάρη τους κάνουν. Διότι όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα να αναφωνείς ''ναι σε όλα!'', απ' το να λες ένα σκέτο ''ναι''!  Το πρώτο υπονοεί σαφώς την διάθεση υποτέλειας, ενώ το δεύτερο, και με τον κατάλληλο τόνο στην φωνή, μπορεί να θεωρηθεί και βάση για μελλοντική απαίτηση εύσημων αντίστασης!!!
     Αλλά τί να περιμένεις από επαγγελματίες κακομοίρηδες σαν τον Βρωμήλο που πάει στις επιτροπές για να πληρωθεί κι όχι για να μορφωθεί, ή σαν τον άλλον της ΝΔ που πρίν τις εκλογές του Ιουνίου τριγύριζε στον νομό μας κλαίγοντας ότι αν δεν εκλεγεί και πάλι καταστρέφεται οικονομικά! Τελικά εξελέγη, μην ανησυχείτε.
     Απέναντι σε τέτοιας σαπίλας και ιδιοτέλειας ''εθνοπατέρες'', οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι όχι μόνον ''ναι σε όλα'' να ψηφίσουν, αλλά και την μάνα τους να πουλήσουν προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση και χάσουν τις καρεκλίτσες τους, υπάρχουν δύο γραμμές άμυνας:
     Η πρώτη είναι ατομική: Όπου τους βρούμε, όπου τους πετύχουμε τους λέμε δυνατά για να ακούνε όλοι, αλλά με ευγένεια για να μην μπορούν να αντιδράσουν προβοκατόρικα, ότι ξέρουμε το παιχνίδι τους, τους έχουμε ήδη κατατάξει στους επίορκους και εθνοπροδότες, τους λέμε την γνώμη μας γι αυτούς, και τους προτρέπουμε ευγενικά να μην ξαναεμφανιστούν μπροστά μας.
     Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι συλλογική. Θα αποφασιστεί συλλογικά και θα εφαρμοστεί συλλογικά.
     Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα είναι λιγότερο ευγενική απ' την πρώτη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου