Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παίζουμε με σύστημα 4-2-1

     Για σύστημα ποδοσφαίρου ο λόγος; Όχι βέβαια. Για αναλογία μοιράσματος των διοικήσεων των ΔΕΚΟ. Τέσσερεις η ΝΔ, δύο το ΠαΣοΚ, και μία η ΔΗΜΑΡ.
     Μάλιστα. Τόσο σοβαρά και υπεύθυνα. Οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα ανασκουμπωθούν και θα το ρίξουν στο διάβασμα. Τί θα διαβάσουν; Μα τα πλούσια βιογραφικά των εκλεκτών που προαλείφονται για διοικητές των δημοσίων επιχειρήσεων  και οργανισμών.
     Και ποιοί είναι αυτοί; Μα όλα τα κατακάθια, η μούργα των εκλογών. Οι αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές και ορισμένοι ''μεγαλοπολιτευτές'' και κομματικοί παράγοντες. Κάτι κακομοίρηδες δηλαδή που δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους, από το να λένε ψέμματα και να προσπαθούν να τρυπώσουν στην Βουλή. Και τώρα που έμειναν απ' έξω το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο, εκτός αν ο Αρχηγός, τους διορίσει σε καμιά ''θεσούλα'' διοίκησης κάποιου οργανισμού.
     Αυτός λοιπόν θα είναι ο ''αφρός'' που θα στελεχώσει το κράτος για να πάμε μπροστά. Τί πτυχία, ντοκτορά, προϋπηρεσίες, εμπειρίες και κουραφέξαλα; Κομματικές περγαμηνές και know-how στο σκύψιμο και στο γλύψιμο. Αυτά χρειάζονται! Αυτά, και βέβαια να μη σε θέλει ο λαός και να σ' έχει πετάξει στα αζήτητα. Τότε γίνεσαι ιδανικός για διοικητής. Με γραφειάρα στον τελευταίο όροφο, με γραμματέα, με αυτοκίνητο διοικητού!
     Τέτοια ξευτίλα! Αυτά ακριβώς ήθελε ο κόσμος που ψήφισε τα τρία κόμματα της κυβέρνησης. Να στελεχώνεται το κράτος από τους αποτυχημένους!
     Θα μου πείτε ''είσαι πολύ αυστηρός''. Είμαι. Είμαι, γιατί στην καθημερινή μας ζωή ψάχνουμε για το καλύτερο. Τον φούρνο που έχει το καλύτερο ψωμί, τον καλύτερο μάστορα για το αυτοκίνητο, το καλύτερο φροντιστήριο για τα παιδιά μας, κλπ  κλπ. Εδώ που πρόκειται για την διαχείριση του κράτους, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας, γιατί ανεχόμαστε τους τελευταίους, τους ολίγιστους;
     Οι αρχηγοί των κομμάτων που νέμονται την εξουσία εξακολουθούν να σκέφτονται και να πράττουν με όρους παλαιοκομματικούς. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ορθοποδήσουμε, ούτε να δούμε ανάπτυξη και ανάκαμψη. Θα είμαστε διαρκώς δέσμιοι, έρμαια των πολιτικών παιχνιδιών ενός τραγικού πολιτικού συστήματος που είναι απολύτως υπεύθυνο για την κατάντια μας.
     Άλλη μιά φορά ''ανακαλύπτουμε'' το αυτονόητο:
     Πρέπει να απαλλαγούμε μιά ώρα αρχύτερα από δαύτους..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου