Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Γκαβή είναι.

     Αλλήθωρη. Αλλού κοιτάει κι άλλο βλέπει. Εσύ φταίς εμένα πιάνει.
     Αν δεν ήταν δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Θα ήταν ήδη στην φυλακή, μιζαδόροι, επίορκοι, ''προμηθευτές'' του Δημοσίου, εργολάβοι με τις υπερτιμολογήσεις, εκδότες που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά έχουν εκπομπές στα κανάλια άλλων παράνομων που κι αυτοί θάπρεπε να είναι ''μέσα''.
     Πιθανότατα θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί, για απιστία κατά του Δημοσίου, για κατάχρηση εξουσίας, για εγκληματική αμέλεια καθήκοντος.
     Θα ήταν όσοι υπουργοί νυν και πρώην βρέθηκαν με δεκαπέντε-είκοσι ακίνητα και πολλά άλλα, με μόνο επάγγελμα του βουλευτιλίκι και το υπουργιλίκι.
     Θα ήταν επίσης στην ''στενή'' μεγαλέμποροι ναρκωτικών και όπλων, πολλοί απ' τους οποίους ίσως ταυτίζονται με τις πιό πάνω κατηγορίες παρανόμων.
     Θα ήταν ακόμα τραπεζίτες για εκμαυλισμό πολιτών καθώς και για παράνομα υπερκέρδη.
     Και θα ήταν σίγουρα τουλάχιστον υπόδικος ο σημερινός υπουργός οικονομικών για επίθεση κατά της ίδιας της Δικαιοσύνης, και κατασυκοφάντισής της.
     Δεν είναι όμως.
     Και δυστυχώς ο κακόμοιρος πολίτης που δέχεται επίθεση από την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, έχει να αντιπαλέψει επίσης, την αδιαφορία, την γκαβομάρα της δικαστικής εξουσίας.
     Άλλο ένα λοιπόν κομματάκι στο παζλ της κακοδαιμονίας και κακοδιαχείρησης του ελληνικού κράτους, μπαίνει εδώ. Υπάρχουν κι άλλα. Θα τα βρούμε όλα.
     Ένα-ένα όμως που βρίσκουμε πρέπει να του δίνουμε την θέση και το βάρος που του ταιριάζει.
     Και να το βάζουμε στην θέση του. Να δουλέψει πιά όπως πρέπει.
     Έστω και τώρα. Την ύστατη ώρα.

     Υ.Γ. Οι τρείς-τέσσερεις λειτουργοί που τιμούν την δικαστική εξουσία καθώς και τα παντελόνια      
             που φορούν δεν είναι αρκετοί. Και μάλλον είναι και αναλλώσιμοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου