Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εσείς Όμως Είστε Αναγνωρίσιμοι..

     Το ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τρομοκρατία, που δόθηκαν στην δημοσιότητα, έγιναν κατά τον υπουργό ΠροΠο για να είναι οι συλληφθέντες ''αναγνωρίσιμοι''! 
     Ομολόγησε δηλαδή εμμέσως ότι τους είχαν κάνει αγνώριστους απ' το ξύλο και χρειάστηκε το photoshop να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα.
    Η δικαιολογία ότι τα τραύματα και η λοιπή ''περιποίηση'' έγιναν κατά την διαδικασία της σύλληψης είναι παντελώς γελοία, ταιριαστή με αυτούς που την εκφέρουν. Διότι όταν οι κυνηγημένοι, ή παράνομοι, φέρουν βαρύ οπλισμό όπως σε αυτήν την περίπτωση, ή σηκώνουν τα όπλα και γίνεται κανονική μάχη με πιθανότητα ύπαρξης νεκρών, ή, όπως έγινε εδώ, σηκώνουν τα χέρια και παραδίνονται ''δια τα περαιτέρω''. Δεν κάθονται να παίξουν μπουνιές, να πλακωθούν με τους αστυνομικούς. Άρα οι μώλωπες, οι εκχυμώσεις και τα υπόλοιπα έγιναν μετά, κατά την διάρκεια της κράτησής τους.
     Είναι φανερό ότι το ''σύστημα'' πλησιάζει όλο και περισσότερο στον φασισμό. Με την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας που έχει αναπτύξει, όλο και πιό πολύ εκτροχιάζεται προς έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο που στο τέλος του μας περιμένει η κοινή καταστροφή.
     Οι φωτογραφίες, κατά την γνώμη μου, δόθηκαν επίτηδες στην δημοσιότητα έτσι, άθλια ρετουσαρισμένες και εμετικές. Ως επίδειξη ισχύος. Για να ''παραδειγματιστούν'' όσοι επίδοξοι. Είναι τόσο υπερφίαλοι; Έχουν πράγματι άγνοια κινδύνου; Θα φανεί στο μέλλον.
     Η κατάσταση πάντως είναι ακόμη αντιστρεπτή. Στο χέρι του υπουργού ΠροΠο και όλων των υπόλοιπων είναι να κατανοήσουν προς τα πού τραβούν και να αλλάξουν πορεία. Έτσι ίσως να μην χρειαστούν κι αυτοί ρετουσάρισμα στο τέλος για να παραμείνουν αναγνωρίσιμοι..
     Και κάτι άλλο: Ο γνωστός δημοσιογράφος Παράγκας, έλεγε το πρωί στην εκπομπή του στο Πραγματικό ραδιόφωνο, ότι η συζήτηση περί photoshop για το συγκεκριμένο θέμα είναι εν πολλοίς άχρηστη, αφού η αστυνομία θα μπορούσε να ''στήσει'' μιά δήθεν μάχη, και αντί με μώλωπες να τους στείλει κατ' ευθείαν στο νεκροτομείο! Άρα δηλαδή να συμπεράνουμε ότι και χάρη τους έκαναν;( η αλητεία της 5ης φάλαγγας σε όλο της το μεγαλείο!). Και ότι το ''σύστημα'' έχει αρχίσει και ανησυχεί πολύ από την εμφάνιση νέας γενιάς, ''ολόφρεσκων'' τρομοκρατών στην χώρα.
      Από όλες τις παπαριές του κρατάω σαν σοβαρό αυτό το τελευταίο. Άλλωστε και ο ίδιος ως μέρος του ''συστήματος'' κάτι παραπάνω θα ξέρει.
     Όμως:
     Όταν το ''σύστημα'' ανησυχεί, σημαίνει πως υπάρχει ελπίδα για τους πολίτες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου