Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η συμμορία των βαλτών..

     Όπως ακριβώς στις κινηματογραφικές ταινίες: μία συμμορία.
     Μία συμμορία οργανωμένη κατά τα διεθνή εγκληματικά πρότυπα.
     Κάποιος είναι ο αρχηγός, κάποιοι άλλοι πληροφοριοδότες-οργανωτές, δυό-τρείς παρατηρητές-τσιλιαδόροι,  ένας-δύο εκπαιδευμένοι στην διαφυγή περιμένουν με τα άλογα ή με αναμμένες μηχανές αυτοκινήτων, και η ομάδα κρούσης με τις κουκούλες και τον βαρύ οπλισμό και εξοπλισμό.

     Μιά τέτοια συμμορία αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από πολιτικούς, δρα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια προετοιμάζοντας και εκτελώντας την Μεγάλη Ληστεία.
     Την μεγαλύτερη ληστεία λαού στην μετά την ''βιομηχανική επανάσταση'' σύγχρονη Ιστορία.

     Στην πρωταρχική φάση του σχεδίου φρόντισαν οι συμμορίτες να φορτώσουν τον λαό με δάνεια, να τον υπερχρεώσουν, αφού η όποια ρευστότητα είχε απορροφηθεί από το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου. Η ίδια εκείνη συμμορία φρόντισε να υπερχρεώσει και το κράτος με διάφορους τρόπους: από εξοπλιστικά προγράμματα μέχρι δημόσια έργα ΟΛΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, με τους δήθεν αγαθιάρηδες πιστωτές να μην καταλαβαίνουν τάχα τίποτα!

     Στην ώριμη φάση του σχεδίου άρχισαν να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, οδηγώντας την αγορά σε απραγία και ασφυξία με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο απολύσεων, ανεργίας, ακόμη μεγαλύτερης ασφυξίας, και πάει λέγοντας.

     Συγχρόνως κάποιοι άλλοι φρόντιζαν να αυξηθούν οι φόροι, να εφευρεθούν νέα χαράτσια, έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδευμάτων και άλλα βάρη πλασματικά κι ανύπαρκτα.

     Αφού μείωσαν λοιπόν τα έσοδα του κόσμου και απορρόφησαν ό,τι ρευστότητα υπήρχε σε είσπραξη φόρων κλπ, ο συνεχώς επιβαρυνόμενος με πλασματικά βάρη και καταχρεούμενος ακόμη περισσότερο λαός, απειλείται τώρα με κατάσχεση καταθέσεων και μισθών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς!

     Και αφού η επί τέσσερα χρόνια γεωμετρικά αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία και η τρομοκρατία των φόρων δεν άφησε περιθώρια για την επιμελή καταβολή δόσεων χρεών και δανείων, και αφού τώρα θα κατάσχουν, όπως λένε, το ρευστό και θα υπάρχει αντικειμενική αδυναμία καταβολής άλλων δόσεων, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ και απαιτεί ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !

     Εδώ είναι ακριβώς που όπως στον κινηματογράφο το πράγμα ''μπουκώνει'' και το κόλπο στραβώνει.
     Εδώ ακριβώς είναι που οι συνεχώς ληστευόμενοι κάτοικοι της παραμεθόριας πόλης της Άγριας Δύσης αποφασίζουν ότι ''δεν πάει άλλο''. Τα παίζουν όλα για όλα: ''την στήνουν'' στους ληστές και ακολουθεί πραγματική μάχη, με αιματηρά αποτελέσματα.

     Το ''φινάλε'' στις ταινίες βρίσκει πολλούς από τους ''καλούς'' τραυματίες ή νεκρούς, και όλη την συμμορία ξεκληρισμένη:
     Μερικοί ''στο χώμα'' και οι υπόλοιποι στην φυλακή..

     Ας δούμε λοιπόν την συνέχεια αυτής της πραγματικής ταινίας..

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου