Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Όλο Νάζι Είσαι..

     Ψτ!  Εσύ ο ψηλός!  Με τα γυαλιά! Ναι, ναι!  Εσύ που γέρνεις. Να σε ρωτήσω:
     Ακούς τί λες;
     Ακούς..
     Δηλαδή, θέλω να πω, αυτά που λες τα γράφεις μόνος σου, ή στα μεταφράζουν απ' τα γερμανικά και στα δίνουν έτοιμα;
     Τα γράφεις..
     Να το κοιτάξεις αυτό, γιατί ένας άλλος που έκανε το ίδιο πριν πολλά χρόνια, τον αφήσανε και πέθανε στη φυλακή.  Γιώργο τον λέγανε.
     Κι εκείνος τουλάχιστον φρόντισε να χαριστούν τα χρέη τουλάχιστον των αγροτών, για να μην τους πάρει η τράπεζα χωράφια και σπίτια!
     Να σου δώσω και μιά συμβουλή;
     Κανόνισε, πριν σε στείλει ο λαός στην φυλακή, να έχεις δείξει ότι διαθέτεις το μίνιμουμ του ''ανδρισμού'' που μπορεί να διαθέτει ένας πολιτικός της εμβέλειάς σου! Γιατί εκεί μέσα τα πράγματα είναι δύσκολα..
     Θα μπορούσες φερ' ειπείν για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αντί να στελνεις τον μπουμπούκο και τον κάθε τυχαίο υφυπουργάκο να διαμορφώνουν ''κλίμα'', εσύ ο ίδιος σαν αρχηγός (τρομάρα σου), να βγεις και να πάρεις την ευθύνη απάνω σου, όπως όσοι έχουν κάτι να βολέψουν μέσα στα παντελόνια τους!
     Δεν μπορεί δηλαδή, μανούλα μου, όπως λεν και στο χωριό σου, την μιά να βγαίνεις και να μας γεμίζεις αλογόμυγες περί ''success story'', να κοπανιέσαι ότι θα γίνουν επενδύσεις είτε το θέλουμε είτε όχι (;),  και συγχρόνως να κρύβεσαι όλο νάζι (νάζι είπα, όχι Ναζί, μην τα μπερδεύεις) όταν φτάνουν τα δύσκολα!
     ( Παρεπιμπτόντως: τώρα που την ''έκανε'' η Γκάζπρομ, αν, αν λέω ''κατά τύχη'', εμφανιστεί άλλος όμιλος γαλλικός ή γερμανικός που να δίνει λιγότερα, την διαφορά θα την φορτώσετε πάλι στις πλάτες του κόσμου με χαράτσια κι έκτακτες φορολογίες; Γιατί έχεις υποσχεθεί στ' αφεντικά σου ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα τους δώσεις 2,5 δις από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αποκρατικοποιήσεις, όπως το λες εσύ! )
     Άντε μανούλα μου, δείξε ότι κάτι μπορείς να κάνεις καλύτερο απ' το να κοιτάς το ταβάνι σπίτι σου τόσα χρόνια (εσύ το είχες πεί!).  Άδειασέ μας τη γωνιά!
     Άντε μου στον δ.., στο καλό θέλω να πω, γιατί τον λειψό ακόμα έναν χρόνο της ''πρωθυπουργίας'' σου, και παρ' όλα τα εγκλήματα της κυβέρνησής σου εναντίον του λαού, αντί για επενδύσεις και ανάπτυξη το μόνο που κατάφερες είναι να αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα κατά 1,5 δις ευρώ, σε σχέση με το δύο φορές ''εκλογικό''  2012 !
     Άντε..
     Κι εμείς θα σε θυμόμαστε όλο καϋμό εκεί που θάσαι..
     Καϋμό που σε αφήσαμε να φύγεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου