Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ιστορίες επιτυχίας! (success stories)

     Μόλις χθες, αν δεν κάνω λάθος, ο ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά και πάλαι ποτέ ακρογωνιαίος λίθος του ''συστήματος ΠαΣοΚ'', όταν δηλώνοντας ''δανειστής''  έσωσε τον ιδρυτή από άλλη μία δικαστική περιπέτεια, υπέγραψε Προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία θα έχει τον τελικό λόγο για το αν μία πορεία διαμαρτυρίας, ένα συλλαλητήριο, μία διαδήλωση τέλος πάντων μπορεί να γίνει!

     Μάλιστα! Αυτός ο μέγας δημοκράτης, ο αντιστασιακός στα δεκατρία του (!!!), έβαλε χθες την υπογραφή του στην οιονεί απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
     Βέβαια αυτό δεν ήταν ένα επίτευγμα στιγμής, αφού για προπόνηση είχε βάλει καμιά δεκαριά ακόμα υπογραφές στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες ενταφιάστηκε η ελληνική οικονομία, και η κοινωνία βεβαίως.

     Από την άλλη, πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατάργηση 46 δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα. Θα μου πείτε ''και ποιός πήγαινε εκεί;''.
     Δεν είναι αυτό το θέμα.  Ασχέτως με του πόσοι χρησιμοποιούσαν αυτές τις βιβλιοθήκες (που ήταν πάρα πολλοί), το θέμα είναι η νοοτροπία!
     Καταργούν, κλείνουν, απαγορεύουν ό,τι θα μπορούσε να προάγει την κοινωνία προς την μεριά της παιδείας, της υγείας, των διεκδικήσεων.
     Και προάγουν ό,τι την βλάπτει και την αποδομεί: ιδιωτικές εφορίες (προσεχώς), οικονομικές φυλακές-στρατόπεδα, ''αντιρατσιστικά''-φασιστικά νομοσχέδια για έλεγχο της σκέψης, διαδηλώσεις ''με την άδεια της αστυνομίας''.

     Από την παρα-άλλη πλευρά, ένας, που παριστάνει τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε μείωση του φόρου εστίασης. Ήρθε όμως ο το ΔΝΤ , η τρόϊκα, ο Φούχτελ, ο μούχτελ και το κακό συναπάντημα και είπαν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται!
     Κι ο άλλος παριστάνει ακόμα τον πρωθυπουργό, πάει ταξιδάκια στο Πεκίνο, γέρνει όλο μαγκιά όταν μιλάει στους ''ιθαγενείς'', και γεμίζει τα δελτία ειδήσεων με παπαριές τύπου ''success story''!

     Ο  ''ήρθα για να μείνω'' υπουργός οικονομικών βρήκε εύκολο πεδίο να χαρατσώσει επιπλέον τους ''τακτοποιημένους'' ημιυπαίθριους χώρους, αυτούς που κάποια άλλη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι δεν θα φορολογήσει κι άλλο. Αλλά προφανώς εκείνη η άλλη κυβέρνηση θα ήταν του Τιμπουκτού και όχι της Ελλάδας..
     Και προφανέστατα ακόμη, το συγκεκριμένο Στουρνάρι δεν έχει ούτε τους ''αδένες'', αλλά ούτε καν τις επιστημονικές γνώσεις, να βρει άλλους τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του, όπως λόγου χάριν, την πάταξη της μεγαλοφοροδιαφυγής, ή ακόμα πιό εύκολα την λίστα Λαγκάρντ.

     Έτσι η χώρα και μαζί οι πολίτες οδεύουν πλησίστιοι προς την τελική καταστροφή εν μέσω κραυγών περί ανάκαμψης, επενδύσεων και ''success stories''.

     Όλα καλά, όλα ανθηρά!

     Ο ραγιάς μπορεί να κοιμάται ήσυχος τον ύπνο του δικαίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου