Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ώστε η ευθύνη είναι συλλογική;..

     Η αυτού Χυδαιότης, μετριότατος ως συνταγματολόγος, όμως ικανότατος δολοπλόκος, έχει καιρό τώρα και προς όφελος των κυβερνήσεων που συμμετέχει, ενστερνιστεί την ολοκληρωτικής έμπνευσης, θεωρία της ''συλλογικής ευθύνης''!

     Την χρησιμοποιεί κατά περίπτωση εναντίον κλάδων εργαζομένων, ή κατά ολόκληρων ιδεολογικών χώρων, ή και πολιτικών κομμάτων..

     Μήπως τώρα, κι εγκλωβισμένος στην ίδια αυτή θεωρία που χρησιμοποιεί σαν όπλο, θα έπρεπε να θεωρήσει το κόμμα του οποίου ηγείται σαν εγκληματική οργάνωση, ένα διαχρονικό θερμοκήπιο απατεώνων, και να το κηρύξει παράνομο;

     Διότι δεν μπορεί ο παλιάνθρωπος και απατεώνας, με την ''βούλα'' της δικαιοσύνης πλέον, Άκης να υπήρξε συνιδρυτής, κορυφαίο στέλεχος και ''νούμερο δύο'' επί σαράντα χρόνια, ακόμα και παραλίγο πρόεδρος (και πρωθυπουργός), της παράταξης που ηγείσαι, ώ! χοντράνθρωπε, και σύ να σφυρίζεις αδιάφορα!

     Πάει πολύ, για την κοινωνία και τον λαό που υποφέρει εξ αιτίας της εγκληματικής πολιτικής του κόμματός σου, ως κυβέρνησης και ως αντιπολίτευσης, να εφαρμόζεις δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά το δοκούν, ώ! πολιτικά ελάχιστε!

     Δεν μπορείς να παριστάνεις τον τιμητή, να κουνάς το δάχτυλο σ' έναν ολόκληρο λαό. όταν το ''σπίτι'' σου ζέχνει σαν βόθρος!

     Και πολύ περισσότερο δεν μπορείς, αλλά και δεν εδιαφέρεσαι να σώσεις αυτόν τον τόπο!

     Το μόνο που σε νοιάζει είναι να σώσεις το ''τομάρι'' σου, που σε κανονικές συνθήκες δημοκρατίας θα έπρεπε να κάνει ήδη παρέα στον εκλεκτό σου ''σύντροφο'', και αγωνιστή του σοσιαλισμού (!!!), Άκη, του και ''παγώνι'' ονομαζόμενου!.. 


     Υ.Γ.  Η φασιστική θεωρία της ''συλλογικής ευθύνης'', είναι αυτή που όταν ας πούμε, ένα μέλος μιάς οικογένειας είναι κλέφτης, ή δολοφόνος, ή αναρχικός, θεωρείται όλη η οικογένεια ως οικογένεια κλεπτών, η δολοφόνων, ή αναρχικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου