Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα

     Το πιό πικρό πρωτοχρονιάτικο παραμύθι. Έτσι όπως πρέπει να είναι όμως τα παραμύθια. Να υπενθυμίζουν, να νουθετούν, να προσγειώνουν στην πραγματικότητα μέσα απ' τον ονειρικό τους κόσμο. Με αγάπη, με καλοσύνη όμως, όχι με φοβέρες και μαλώματα.
     Γι αυτό και η τέχνη του παραμυθά θεωρήθηκε μεγάλη  και σεβαστή ανά τους αιώνες.
     Αυτά όσον αφορά τα κλασσικά παραμύθια. Ή μάλλον τα παραμύθια με την κλασσική τους μορφή.
     Γιατί σήμερα τα παραμύθια που μας σερβίρουν οι πολιτικοί μας ταγοί είναι εξοργιστικά, μίζερα, χωρίς φαντασία. Και οι ίδιοι, παραμυθάδες κατάπτυστοι, αναξιοπρεπείς, μισητοί.
     Τί άλλο από φρικτά παραμύθια θα μπορούσαν να ακούγονται στα αυτιά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, τα σενάρια περί ''ανάπτυξης'', ''πρωτογενών περισσευμάτων'', ''επενδύσεων''. Όταν μόλις σήμερα το πρωί, αρχές ακόμα του χειμώνα, στις βόρειες, ακριτικές περιοχές της χώρας, με θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν, τα περισσότερα σχολεία δεν θερμαίνονται λόγω έλλειψης πετρελαίου! Κι αυτό επειδή την ανικανότητα τη δική τους να ελέγξουν το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο καυσίμων, την χρεώνεται η κοινωνία καλούμενη να πληρώσει το πετρέλαιο για την θέρμανση 50% ακριβότερο από πέρσι. Και βεβαίως με τα εισοδήματα μειωμένα από 20-30% των μισθωτών και συνταξιούχων, έως και 70-80% των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων.
     Μάλιστα! Σχολεία χωρίς θέρμανση στην Βόρειο Ελλάδα μέσα στο καταχείμωνο! Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός, είναι η θλιβερή κατάντια μας. Είναι το αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών και ικανοτήτων του πολιτικού μας προσωπικού!
     Στο αριστουργηματικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το κοριτσάκι πέθανε από το κρύο και η γιαγιά της μετέφερε το πνεύμα της στον παράδεισο. Το επόμενο πρωί περαστικοί βρήκαν το νεκρό παιδί στην γωνιά, τριγυρισμένο από αναρίθμητα καμένα σπίρτα.
     Στον σύγχρονο εφιάλτη των μνημονιολάγνων κυβερνήσεων, πολλοί έλληνες θα πεθάνουν επίσης από το κρύο. Τους επόμενους μήνες θα βρεθούν νεκροί γέροι και ανήμποροι, τριγυρισμένοι από μνημόνια, χαράτσια και καμένα όνειρα.
     Και η ψυχή των πολιτικών μας θα μεταφερθεί στην κόλαση..
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου