Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χωματερή

     Κοιτάξτε καλά την εικόνα. Κοιτάξτε.
     Αυτό είμαστε! Μία απέραντη χωματερή δίπλα σε μιά υπέροχη θάλασσα..
     Αν προσέξετε καλά θα δείτε και τον εαυτό σας δίπλα στα άλλα σκουπίδια. Γιατί αυτό είσαστε. Αυτό είμαστε όλοι. Σκουπίδια!
     Σκουπίδια στοιβαγμένα δίπλα σε άλλα σκουπίδια που μας φέρνουνε κι από άλλες χώρες τριτοκοσμικές, τελειωμένες. Κι από άλλες χωματερές.
     Σκουπίδια τα παιδάκια που πάνε το πρωί στο σχολείο χωρίς νάχουν βάλει μπουκιά στο στόμα τους, σκουπίδια κι αυτά που έχουν μείνει χωρίς εμβόλια.
     Σκουπίδια οι γέροντες που δεν έχουν ν' αγοράσουν τα φάρμακά τους, σκουπίδια κι αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους κι αισθάνονται ανήμποροι και άχρηστοι.
     Σκουπίδια οι νέοι με τα διπλώματα και τα διδακτορικά που εκβιάζονται για μιά 10ωρη δουλειά με αμοιβή 380 ευρώ, σκουπίδια κι αυτοί που σπρώχνονται προς τα σύνορα ως μετανάστες.
     Σκουπίδια οι απολυμένοι και οι άνεργοι κι αυτοί που δεν ξέρουν αν αύριο θάχουν δουλειά, σκουπίδια κι αυτοί που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και στέλνουν στον δρόμο κι άλλα σκουπίδια.
     Σκουπίδια τα νέα ζευγάρια που δεν τολμούν να κάνουν οικογένεια για να μην δημιουργήσουν και νέα σκουπίδια, σκουπίδια κι οι νέοι γονείς που αισθάνονται εγκληματίες.
     Σκουπίδια όσοι θέλουν μα δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, σκουπίδια κι αυτοί που αυτοκτονούν απ' το βάρος των χρεών.
     Σκουπίδια όλοι! Χωματερή ψυχών και ονείρων. Και οι σκουπιδιάρες της τρόϊκας φέρνουν κι άλλα. Και οι μπουλντόζες των μέτρων της ''κυβέρνησης'' τα ανακατεύουν και τα συνθλίβουν. Και οι γλάροι της Βουλής φτεροκοπάνε από πάνω και χαζεύουν.
     Κοιτάξτε καλα. Σκουπίδια είμαστε όλοι!
     Και περισσότερο είμαστε γιατί θέλουμε να είμαστε!
     Γιατί μας αξίζει να είμαστε!
     Γιατί δεν παίρνουμε μιά φωτιά να τους κάψουμε όλους!..
    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου