Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Εδώ Σε Θέλω Κάβουρα

     Πολύ ωραία! Τα κάρβουνα τα μαζέψατε, τα ανάψατε,η θράκα έτοιμη. Βρείτε μας τώρα τον κάβουρα να περπατήσει επάνω!
     Με άλλα λόγια: Καθαρογράψατε.. συγγνώμη ''διαπραγματευτήκατε'' τα μέτρα που σας επέβαλε η τρόϊκα,  μαζέψατε και εκβιάσατε τα πρόβατα.. συγγνώμη ''πείσατε'' τους βουλευτές σας να ψηφίσουν ''ναι'', και το νέο μνημόσυνο.. συγγνώμη μνημόνιο έγινε νόμος του κράτους με την συνταρακτική πλειοψηφία των 153 ψήφων. Και νομίζετε ότι η δύσκολη δουλειά τελείωσε. Αμ δε! Εφαρμόστε τα τώρα!
     Και δεν πρόκειται για απειλή απειθαρχίας, απείθειας νόμου. Όχι. Πρόκειται περί πραγματικής αδυναμίας συλλογής φόρων, χαρατσιών, και λοιπών ληστρικών, αντισυνταγματικών μέτρων.
     Πραγματικής αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν αυτά που κατά τον ''νόμο'' πρέπει να πληρώσουν. Αλλά πώς; Με μισθούς και συντάξεις πείνας; Με την αγορά νεκρή; Με τον ιδιωτικό τομέα τελειωμένο; Θα μου πείτε αυτά δεν τα ξέρουν; Τα ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα. Οπότε;
     Δύο λόγοι κατά την γνώμη μου. Πρώτον θέλουν να φορτώσουν και τον τελευταίο πολίτη με λογιστικά χρέη απλήρωτα, ληξιπρόθεσμα που στο μέλλον θα αποτελέσουν μέσον ομηρίας μέσω απειλών κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Δεύτερον  με το πρόσχημα της μελλοντικής ελάφρυνσης από αυτά τα χρέη θα ζητήσουν αντισταθμιστικά από τους πολίτες να κάνουν τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, δημοσίων επιχειρήσεων, πηγών ενέργειας. Δηλαδή η μίζα θα πάει σύννεφο και οι ''εθνικοί εργολάβοι'' και οι τράπεζες θα υποκαταστήσουν το κράτος.
     'Ολα αυτά όμως είναι ασκήσεις επί χάρτου. Συνήθως τέτοια ''οργουελικά'' σενάρια και προγράμματα σκοντάφτουν σε κάτι απλό: Την πείνα. Πραγματική και μεταφορική. Την πείνα, η οποία είναι σκληρός, αδυσώπητος σύμβουλος και ωθεί σε πράξεις ακραίες, αντιδημοκρατικές, αιματηρές.
     Η παγίδα ήδη έχει ανοίξει. Κυβερνώντες  και παρατρεχάμενοι οδεύουν μέσα της.
     Τα κάρβουνα έχουν πάρει φωτιά. Εδώ σας θέλω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου