Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σιγά τ' Αυγά!

     Σιγά το κατόρθωμα.
     Εδώ οι κύριοι(;) πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομικών των τελευταίων ετών, έχουν πηδήξει ολόκληρη την Ελλάδα! Οι βουλευτές κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν. Οι δε δημοσιογραφοπαπαγάλοι έχουν βαλθεί να πηδήξουν τον εγκέφαλο ενός ολόκληρου λαού.
     Κι αν πάμε πιό πίσω θα βρούμε έναν κοντό κιτρινιάρη να πηδάει και να σκοτώνει κοτζάμ δραχμή. Επίσης ο ίδιος πήδηξε με επιτυχία και την εθνική μας υπερηφάνεια, μιά νύχτα σε μιά βραχονησίδα.
     Πιό παλιά ακόμα, ένας ψηλός με γυαλιά (πού τον ξέρω; πού τον ξέρω;) πήδηξε μιά ολόκληρη κυβέρνηση για λόγους μάλλον βιοποριστικούς και επαγγελματικής κατοχύρωσης.
     Ακόμα πιό παλιά ένας περίεργος με ζιβάγκο, εκτός από ορισμένες αεροσυνοδούς και κάποιες κακομοίρες που μετά τις έκανε υπουργούς, πήδηξε την αγροτική και βιομηχανική οικονομία της χώρας, την κοινή λογική, καθώς και κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας.Ο συγκεκριμένος μάλιστα θεωρείται και είναι ο εμπνευστής και θεμελιωτής του πηδήματος του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
     Αν ανοίξουμε δε λίγο το πλάνο θα δούμε την Γερμανία να πηδάει (διαχρονικά) όλη την Ευρώπη.
     Τις Ηνωμένες Πολιτείες να πηδούν όλη την Ευρώπη επίσης, μαζί με την Γερμανία. Φιλοδοξούν επίσης να πηδήξουν σταδιακά όλον τον Κόσμο. Το Σύμπαν το έχουν αφήσει γι αργότερα.
     Θα δούμε το Ισραήλ να πηδάει τους παλαιστίνιους και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Πηδάει επίσης κάθε πιθανή συμπάθεια που θα μπορούσαμε να έχουμε για το ίδιο.
     Ο Δυτικός πολιτισμός προσπαθεί να πηδήξει τον Ανατολικό, καθώς και τον Δεύτερο και Τρίτο Κόσμο.
     Συνολικά δε η ανθρωπότητα πηδάει συστηματικά και με μανία τις θάλασσες, τον αέρα που αναπνέουμε, την καλλιεργήσιμη γη, όλον τον πλανήτη.
     Κι εδώ, στην μικρή αυτή γωνιά της γης, ένας κάποιος έχει βγεί στα κεραμίδια, έχει ξεφαντώσει, γιατί έχει πηδήξει, λέει, την μισή Αθήνα!
     Σιγά τ' αυγά.
     Το δύσκολο δεν είναι το νάχεις πηδήσει την μισή Αθήνα.
     Δύσκολο είναι να μη θέλει να σε πηδήξει αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου