Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

''..ξέρεις την χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα;..''

     Είναι η Ελλάδα μας βέβαια. Μόνο που δεν ανθεί μόνον ''φαιδρά πορτοκαλέα'', αλλά κυρίως φαιδροί πολιτικοί..
     Κι εδώ όχι με την έννοια του φαιδρός-χαρούμενος, αλλά με την έννοια του φαιδρός-γελοίος, γελοιοδέστατος, στα όρια του κλόουν.
     Και δεν εννοώ βεβαίως μόνον τον εικονιζόμενο κλόουν. 'Οχι βέβαια. Πού τέτοια τύχη! Εδώ μιλάμε για θερμοκήπιο, για έναν εσμό κλόουν που έχουν κατακυριεύσει την πολιτική ζωή του τόπου και τα έχουν κάνει όλα τσίρκο..
     Απορεί κανείς που βρέθηκαν όλοι αυτοί μαζί.  Στατιστικό παράδοξο! Σε μιά χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων θα περίμενε κανείς να βρεί καμιά δεκαριά από δαύτους. Αλλά όχι! Εμείς εκεί, κόντρα, ως λαός, να αχρηστεύσουμε την Στατιστική επιστήμη!
     Και πώς αλλοιώς θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ανθρώπους που ανερυθρίαστα, ενώπιον κοινού και καμερών ψεύδονται ασύστολα, αυτοδιαψεύδονται την επομένη, ακκίζονται και αυτοθαυμάζονται ως πεζοδρομιακές κοκκότες, και παρ΄ όλα αυτά κυκλοφορούν γραβατωμένοι και σοβαροφανείς και μας φτύνουν τις απόψεις τους κατάμουτρα ως θέσφατα, ως αξιώματα! Εδώ έφτασε κοτζάμ πρωθυπουργός να συνομιλεί με τον Θεό επί των επιβαλλόμενων μέτρων από την τρόϊκα, και είναι ακόμα λυτός και ελεύθερος!
    Βεβαίως, ο χαρακτηρισμός που θα τους ταίριαζε καλύτερα θα ήταν ''συντεχνία βδελλών'', ή ακόμη καλύτερα ''συμμορία λυμαινόντων την πατρίδα'', αλλά θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ σκληροί χαρακτηρισμοί, ίσως και νομικά παρακινδυνευμένοι..
     'Ετσι επανέρχομαι στην πρώτη μου επιλογή, και καταλήγω:
     Κύριοι είστε κλόουν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου