Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ποιός Φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ;

     Δεν ξέρω. Πάντως μάλλον λιγότεροι από όσους φοβούνται την δραχμή!
     Ναι, ναι! Την ταπεινή, μικρή δραχμούλα μας που μαζί της μεγάλωσαν και δημιούργησαν οι παππούδες κι οι πατεράδες μας.Κι εν μέρει εμείς.
     Φοβούνται την δραχμή και δεν φοβούνται τον κουρσάρο-ευρώ, που εν μιά νυκτί ''διέταξε'' να αγοράζουμε το μπουκαλάκι το νερό απ' το περίπτερο αντί για 30-40 δραχμές με 170 (μισό ευρώ). Το σκληρό ευρώ, αυτό το νόμισμα-ντουβάρι που κατέστησε τις εξαγωγές μας σχεδόν απαγορευτικές, ενώ διευκόλυνε αφάνταστα τις εισαγωγές των γερμανικών και άλλων προϊόντων. Να τα παίρνουν οι ιθαγενείς, και να δίνουν την ευκαιρία στην φράου ντεμέκ-χίτλερ να μας δανείζει με τοκογλυφικό επιτόκιο για να αγοράζουμε εμείς και να έχει διπλή χαρά αυτή!
     Και οι πολιτικοί μας; Αχ, οι πολιτικοί μας! Αυτά τα αγόρια που βάλθηκαν να μας ''σώσουν'', πόσο την φοβούνται την δραχμή!
     Αν και υποψιάζομαι ότι την φοβούνται, όχι μήπως πάθουμε εμείς κακό, αλλά γιατί αν έρθει, θα ξεβρακωθούν τα ψέμματά τους για ''μονόδρομους'' και ''μόνη λύση'', καθώς και οι απειλές τους περί συντέλειας του κόσμου! Άσε που ένα δευτερόλεπτο πριν περάσει η πρώτη δραχμούλα την πόρτα του νομισματοκοπείου, αυτοί όλοι θα πρέπει να έχουν εξαερωθεί από προσώπου Ελλάδος. Οπότε τέρμα η εξουσία κι έχετε γειά μιζούλες και ραχούλες!
     Γι αυτό φοβούνται τόσο πολύ την δραχμή κι όχι την Βιρτζίνια Γούλφ.
     Μήπως όμως, αν; λέω αν, αντί για Βιρτζίνια Γούλφ την λέγανε Οργή Λαού,την φοβόντουσαν περισσότερο;
     Μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου