Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μεταστάσεις..

     Ονομάστηκε ''η μάστιγα του αιώνα''. Και δίκαια. Δυστυχώς η ασθένεια του καρκίνου καταδυναστεύει τις σύγχρονες κοινωνίες, χωρίς ακόμη παρά την καταιγιστική πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, να βρεθεί η σίγουρη και οριστική καταπολέμησή του.
     Παραμένει επικίνδυνος και θανατηφόρος, κυρίως γιατί όταν γίνει αντιληπτός, όταν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για καρκίνο, έχει ήδη κάνει μετάσταση, τα καρκινικά κύτταρα έχουν μεταναστεύσει σε άλλα όργανα. Εκεί κάνουν αυτό που μόνον ξέρουν: Πολλαπλασιάζονται σε βάρος των υγιών κυττάρων οργανώνονται σε νέον όγκο, καταστρέφουν, μέχρι να υποκύψει ολόκληρος ο οργανισμός. Κι όσο κι αν αντιμετωπιστεί ο κύριος όγκος με επέμβαση ή ακτινοβολία, ο κίνδυνος πάντα θα υπάρχει.
     Έτσι ακριβώς και στην πολιτική, όταν διαγνωστεί, όταν γίνει αντιληπτό απ' τους πολλούς, ότι ένας πολιτικός σχηματισμός, ένα κόμμα αποτελεί κακοήθη όγκο για την κοινωνία και το κράτος, είναι ήδη αργά: Ο μεν οργανισμός-κράτος αργοπεθαίνει, τα δε όργανα-κοινωνία έχουν ήδη υποστεί μεταστάσεις.
     Τί κι αν συρρικνώνεις εκλογικά το κόμμα, τί κι αν απομονώνεις τον κύριο σχηματισμό, τα καρκινικά κύτταρα, συγγνώμην, τα κομματικά στελέχη την έχουν ήδη ''κάνει'' για άλλες γειτονιές.
     Έχουν ήδη κάνει μεταστάσεις σε άλλα κόμματα κι αρχίζουν κι αυτά να τα καταστρέφουν. Γιατί είναι τα στελέχη με τον χαρακτήρα και το ήθος τους και την ανηθικότητά τους που διαμορφώνουν τα κόμματα. Είναι οι τυχοδιώκτες της ζωής και της πολιτικής που αύριο θα σου ζητήσουν ξανά την ψήφο κάτω από άλλη κομματική στέγη, για να τους ''επιβραβεύσεις'' για την καταστροφή της χώρας που προκάλεσαν τόσα χρόνια.
     Κι όσο κι αν είναι απεχθής, σιχαμένος ο κύριος όγκος-κόμμα, είναι τα στελέχη, αυτά τα λαμόγια της ζωής και της πολιτικής που είναι επικίνδυνα για την δημόσια ''υγεία''. Αυτά εν τέλει πρέπει να απομονωθούν και να ''καταστραφούν''.
     Όσο θα υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί μετανάστες του  κόμματος-όγκου, το κράτος μας, οι κοινωνία μας, η πολιτική ζωή θα βρίσκεται σε κίνδυνο.
     Απομονώστε τους, εξουδετερώστε τους, πετάχτε τους σαν τρίχα απ' το ζυμάρι από τα κόμματα που θέλουν να κρυφτούν. Καταποντίστε τους εκλογικά, αδρανοποιήστε τους κοινωνικά.
     Ακυρώστε την καρκινική δράση που μέσα τους κουβαλούν.



     Υ.Γ. Κάθε ομοιότητα με την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, και το πρώην μεγάλο κόμμα που               ''πνέει τα λοίσθια'' δεν είναι καθόλου τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου