Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στην αγορά του Αλ-Μπατίρι

     Τα μάθατε; Έρχεται η ανάκαμψη. Τί έρχεται; Ήρθε!
     Δεν βλέπετε που θα είναι τα μαγαζιά ανοιχτά και τις Κυριακές; Δεν προλαβαίνουμε πιά να ψωνίζουμε και να ξοδεύουμε τις καθημερινές. Γι αυτό η πανέξυπνη κυβέρνησή μας θα φροντίσει να είναι τα πάντα ανοιχτά όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, στην ανάγκη κι όλες τις νύχτες.
     Θα φάνε με χρυσά κουτάλια οι έμποροι. Θα χεστούνε στο τάληρο οι υπάλληλοι απ' τις υπερωρίες. Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί θα ψωνίζουν νύχτα-μέρα κάνοντας διαρκώς shopping-therapy, γλυτώνοντας έτσι και τα έξοδα ψυχανάλυσης. Όλοι θα οφεληθούν.
     Και σεις που νομίζατε ότι όλα αυτά θα γίνουν για να βρουν ευκαιρία τα ξένα πολυκαταστήματα να σβήσουν οριστικά τα μικρά μαγαζιά! Τσ, τσ, τσ.. Τί άνθρωποι είστε εσείς; Κακοπροαίρετοι! Θα σας μαλώσω! Είναι δυνατόν να κάνει τέτοια πράγματα η καλή μας συγκυβέρνηση; Το τρίο-στούτζες;
     Εν τω μεταξύ, μη το ξεχάσω, ένας απ' τους κλόουν του τσίρκου, νομίζω αυτός που κάνει τον υπουργό ανάπτυξης βρίσκεται στην Γερμανία. Εκεί, κάποιος λέει αντικαγκελάριος (τώρα, βιετναμεζάκι είναι, μογγολάκι είναι, θα σας γελάσω) είπε στον δικό μας ότι, αν το ελληνικό κράτος δεν πληρώσει αυτά που χρωστάει στις γερμανικές εταιρείες, γερμανικές επενδύσεις γιοκ! Ο δικός μας βέβαια, ως γνήσιος κλόουν, δεν άνοιξε το στοματάκι του να του πει για τα πεντακόσια-τόσα μύρια που χρωστάει η Hochtief του αεροδρομίου στο ελληνικό δημόσιο! Έτσι υλοποιείται η περήφανη ελληνική πολιτική στο εξωτερικό.
     Στο εσωτερικό όμως κέρβεροι!  Τί προαπαιτούμενα, τί χαράτσια, τί φορολογικές μεταρρυθμίσεις! Τίποτα δεν ξεχνάνε. Έτσι όμως τα καταφέρνουν, και θα πάρουμε την μεγαλειώδη δόση των τραπεζών που θα πληρώσουμε εμείς. Αμ πώς; Και θα τρέξει ζεστό χρήμα στην αγορά, και θ' αγοράσουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε κι εμείς, και θα ξανακινηθεί η αγορά που ως τώρα έτρεχε με την ταχύτητα  παγετώνα.
     Γι αυτό ευτυχείτε!
     Ήδη γυρίζει ο τροχός. Θα...ψωνίσει κι ο φτωχός.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου