Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τσουνάμι Ι.Χ.

     Σήμερα, λέει, κατά τις μία και τέταρτο το μεσημέρι, θα σηκωθεί ένα παγκόσμιο τσουνάμι τεράστιο και πάπαλααα.
     Αν όμως, αν λέω, δεν συμβεί αυτό, μήπως θα μπορούσα να απευθύνω στον Ύψιστο ένα αίτημα; Ή έστω στον Αι-Βασίλη για να μη χαλάσουμε και την ιεραρχία;
     Λοιπόν αγαπητέ Αι-Βασίλη, πρέπει να εκτιμήσεις ότι από πολύ μικρός δεν σ' έχω ενοχλήσει με απαιτήσεις και γράμματα. Πρέπει λοιπόν να δείς το σημερινό μου αίτημα με συμπάθεια και προτεραιότητα.
     Λέω λοιπόν, μήπως θα μπορούσες κάποια μέρα που θα συνεδριάζει η Βουλή μας σε απαρτία, να στείλεις ένα τοπικό, μίνι, ιδιωτικό τέλος πάντων τσουνάμι, να την εξαφανίσει συμπούρμπουλη; Μαζί με το περιεχόμενο;
     Τί θα πεί αυτό είναι όλο; Λίγο είναι; Έχεις απομακρυνθεί μου φαίνεται τα τελευταία χρόνια απ' την ελληνική πραγματικότητα, και δεν ξέρεις.
     Μετά από αυτό θα ανακηρυχθείς προστάτης και αποκλειστικός άγιος της Ελλάδας. Θα αφαιρεθούν όλα τα άλλα ονόματα από τις εκκλησίες και θα δωθούν όλες σε σένα. Οι άλλοι άγιοι θα βλέπουν την σκόνη σου. Θα σου παραχωρήσουμε κι ένα κρατικό κτήριο μεσ' την Αθήνα να το κάνεις παιχνιδοεργοστάσιο. Να γλυτώσεις πιά κι από κείνο το παλιο-Ροβανιέμι, που όπως και να το κάνουμε ο καιρός του δεν συγκρίνεται με τον δικό μας.
     Εδώ έχουμε έξι μήνες καλοκαίρι και κάτι παραλίες μεγαλείο. Θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα νησιά, τζάμπα ξαπλώστρες, και δωρεάν μαργαρίτες. Τί λες; Ψήνεσαι; Κάν' το και δεν θα το μετανοιώσεις.
     Κάν' το για μένα. Για δέκα εκατομμύρια έλληνες. Τώρα όμως.
     Μην αργήσεις πολύ γιατί αυτοί θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Και δεν θα βρείς όχι νησί και παραλίες, αλλά ούτε σκάφη για ποδόλουτρο.
     Αυτά λοιπόν. Και περιμένω.
     Περιμένω την συντέλεια του πολιτικού μας σκηνικού, για να ζήσουμε κι εμείς σαν άνθρωποι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου