Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το Πειρατικό του Captain John

     Προσέξτε..
     Απ' την μιά μεριά υπάρχει απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπάρχει δικαστική απόφαση εκτελεστή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς αν δεν κάνω λάθος, και υπάρχει και περσινό μάλιστα πόρισμα της Κομισιόν, για το ίδιο θέμα. Ποιό θέμα;
     Αν είναι ή όχι νόμιμη η είσπραξη του λεγόμενου ''χαρατσιού'' μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όλες οι αποφάσεις συντείνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Όχι, δεν είναι.
     Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ο υπουργός οικονομικών πειρατής John, που παρακινεί για να μην πώ διατάζει, την διοίκηση της επιχείρησης να εξακολουθεί να εισπράτει, παράνομα πλέον, αυτό το τέλος ακίνητης περιουσίας.
     Δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία ''καραμπινάτη'' περίπτωση ενός δημόσιου λειτουργού ο οποίος κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και προτρέπει προς παρανομία.
     Κι όμως αυτός ο άνθρωπος αντί να είναι ήδη υπόδικος εξακολουθεί να είναι υπουργός. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλοιώς άλλωστε, αφού ο συγκεκριμένος πειρατής έχει την στήριξη των τραπεζιτών και τοκογλύφων του εξωτερικού (ως γνήσιος τραπεζίτης και τοκογλύφος ο ίδιος), καθώς και την εμπιστοσύνη μιάς μαριονέτας-πρωθυπουργού σε διατεταγμένη υπηρεσία.
     Γίνομαι πολύ σκληρός και επιθετικός; Ναι, γίνομαι. Γίνομαι, γιατί στην συνέχεια θα επιτεθώ στον κατ' εξοχήν φταίχτη πολύ σκληρότερα.
     Και ο φταίχτης αυτός είμαστε εμείς όλοι, ο λαός, που πλέει σχεδόν αδιάφορος, αμέριμνος, με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια να τον θαμπώνουν. Δεν βλέπει ότι πλέει ανάμεσα σε λυσσασμένους πειρατές, ανήθικους, εγκληματικούς, αποφασισμένους να τον κουρσέψουν ως το μεδούλι.
     Κι ένας λαός που έχει περιπέσει σε τέτοια κατάσταση μοιρολατρίας και αδιαφορίας δεν είναι λαός. Είναι ένας όχλος σκλάβων, βλέπει μπροστά του για καμιά δεκαριά μέρες το πολύ, αν θάχει γαλοπούλα το τραπέζι του και λαμπιόνια το δέντρο του. Δεν βλέπει ότι γαλοπούλα είναι ο ίδιος, έτοιμη για σφάξιμο και φάγωμα.
     Ντροπή σε όλους μας! Και δυό φορές ντροπή σ' αυτούς που θα ρωτήσουν τάχα: ''και τί θέλεις ρε φίλε να κάνουμε;''  Γιατί όλοι ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε. Κι όχι μόνον δεν το κάνουμε, αλλά φοβόμαστε και να το πούμε ο ένας στον άλλο.
     Γιατί είμαστε χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες στο πειρατικό του κάθε John..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου