Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κοινοβουλευτική Δικτατορία;

     Για ακούστε εσείς οι πολιτικοί, οι κυβερνητικοί και οι άλλοι, καθώς και οι Δημόσιοι Λειτουργοί:
     Είσαστε εκεί που είσαστε γιατί εμείς σας έχουμε δώσει αυτήν την εντολή. Δεν σας βάλαμε να μας διατάζετε, αλλά να διαχειριστείτε τα κοινά, σύμφωνα με τις δικές μας εντολές  και την σύμφωνη γνώμη.
     Το ίδιο ισχύει και για κάθε λειτουργό της Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι επιλογή των δικών μας εντολοδόχων. Το ότι έχετε πτυχία και διπλώματα δεν μας λέει τίποτα. Κι εγώ έχω πτυχία, και ο άλλος, και ο πυρηνικός επιστήμονας, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε οιονεί δικτατορίσκοι.
     Και για να ξαναγυρίσουμε στους πολιτικούς, τους λέμε ότι κάθε τι που ξεφεύγει, που υπερβαίνει, που αντίκειται στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασαν προεκλογικά για να σφετεριστούν την εξουσία είναι κι ένα πραξικόπημα.
     Ο όρος ''σφετερισμός'' στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απόλυτα ακριβής. Πιό ακριβής ακόμα κι από όταν τον αποδίδουμε στις δικτατορίες. Ναι, ο Παπαδόπουλος σφετερίστηκε, έκλεψε την εξουσία, αλλά ο ίδιος δεν θεωρούσε τον εαυτό του δόλιο ή δικτάτορα. Τον θεωρούσε επαναστάτη. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν χρειάστηκε να πεί ψέματα, να κοροϊδέψει κανέναν. Πήρε την εξουσία με το  ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, για να μας σώσει όπως εκείνος νόμιζε.
     Σε αντίθεση με τους σύγχρονους κυβερνώντες οι οποίοι απολύτως συνειδητά εξαπατούν τον κόσμο με τα προεκλογικά τους ψέματα προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία. Κι αφού την αρπάξουν μετατρέπονται σ' αυτό που θέλουν πράγματι να είναι: δικτάτορες τού ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν''.
     Αφορμή για το σημερινό μου ξέσπασμα η ''λίστα Λαγκάρντ'', η παλιά, μα και η νέα. Είναι αδιανόητο, είναι έξω από τα πλαίσια κάθε δημοκρατίας ή  ''τύπον δημοκρατίας'' σαν κι αυτόν που έχουμε σήμερα, ο λαός, ο εντολοδότης κάθε κυβέρνησης, να βρίσκεται στο σκοτάδι της άγνοιας, και να γνωρίζουν μόνον οι λίγοι ''εκλεκτοί'' της εξουσίας, και κάποιοι ακόμα δημόσιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
     Οι λίστες πρέπει να δημοσιοποιηθούν αμέσως, είναι δημόσιο κτήμα, και πρέπει να έρθουν άμεσα στην γνώση και γνώμη του ελληνικού λαού. Αυτός ξέρει να κρίνει και να συγκρίνει. Είναι ικανός να καταλάβει αν υπάρχει απόκρυψη, αλλοίωση, ή  ο,τιδήποτε άλλο.
     Δεν μπορείτε, δεν έχετε το δικαίωμα να θεωρείτε τον λαό ικανό μόνον να ψηφίζει τα τερατώδη ψέματά σας, και να τον θεωρείτε κατόπιν ανίκανο να έχει γνώμη και λόγο. 
     Δεν μπορείτε να έχετε κι εσείς τον λαό αν όχι στον ''γύψο'', αλλά τουλάχιστον στον ''νάρθηκα''.
     Τα ψέματά σας τελειώνουν. Είσαστε στυγνοί δικτάτορες με διάφανο μανδύα ''δημοκρατίας''.
     Και ως τέτοιοι πρέπει και θα αντιμετωπιστείτε από τον ελληνικό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου