Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γιά λίγες ακόμα παραστάσεις! Προλάβετε!

    Γιατί; Πιστεύει κανείς ότι αυτό το συγκεκριμένο τσίρκο μπορεί να δώσει πολλές παραστάσεις ακόμα;
     Αφού η κάθε παράσταση είναι κακή αντιγραφή της προηγούμενης. Κακά σκηνικά, άθλιες ερμηνείες σε σκετς χιλιοπαιγμένα . Καμία φαντασία, καμία ανανέωση.
     Οι κλόουν αντί για γέλιο προκαλούν αποστροφή. Οι ίδιοι είναι ανίκανοι να γελάσουν, να ξεγελάσουν μόνον θέλουν με φτηνά κόλπα και τρικς. Οι άσσοι που βγάζουν απ' το μανίκι είναι σημαδεμένοι, και τα περιστέρια απ' το καπέλο μοιάζουν περισσότερο με κάργιες που κράζουν την παράσταση.
     Τσίρκο, αλλά τσίρκο, με την μεταφορική σημασία που έχει δώσει ο λαός σε κάθε κατάσταση αλαλούμ, γελοία αλλά και επικίνδυνη μαζί.
     Δεν θα αντέξουν λοιπόν για πολλές ακόμη παραστάσεις. Θα φύγουν σαν καλοί γυρολόγοι, τυχάρπαστοι, να πάνε αλλού. Και δεν θα τους αναπολήσει ποτέ κανείς. Θα κλαίνε μόνον όλοι για τα λεφτά που έδωσαν για μιά τέτοια μπαρούφα.
     Μόνο, καλό θάναι, να πάρουν μαζί κι όλα τα σκηνικά τους, γιατί είναι πιά κουρέλια, καθώς κι όλους τους κομπάρσους, και τους βοηθούς, γιατί δεν τους θέλει πιά κανείς εδώ, και θα παραμείνουν άνεργοι για πάντα.
     Και καλό επίσης θάναι, εκεί που θα πάνε να αλλάξουν επάγγελμα. Πιό πολύ τους πάει για νεκροθάφτες παρά για γελωτοποιούς.
     Εδώ δεν γελάει πιά κανείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου