Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αχ, Κου-νε-λά-κη Κου-νε-λά-κη Ξύ-λο Που-Θα-Το Φάς..

     Κακό πράγμα ο γεροντοέρωτας. Άσχετα αν πρόκειται για γυναίκα, ή για εξουσία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ο έρωτας για την εξουσία, που έτσι κι αλλοιώς από μόνη της εκμαυλίζει, διαφθείρει, σε κάνει ρεντίκολο της κοινωνίας.
     Τρανό παράδειγμα ο σημερινός αρχηγός της ΡΗΜΑΔ, ο οποίος έχει πλέον ξεφτιλιστεί εντελώς. Κι έχει ξεφτιλίσει μαζί του και μιά ιδεολογία, που είτε μας αρέσει είτε όχι, εμπεριέχει μία ολόκληρη κοσμοθεωρία.
     Ο συγκεκριμένος, προκειμένου να παραμείνει στην μικρή αυτή εξουσία που έχει, στα λίγα ψίχουλα που τού έχουν πετάξει οι ''μεγάλοι'', έχει κάνει και είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα.
     Τελευταίο του κατόρθωμα η αίτηση, που λένε ότι θα καταθέσει στην Βουλή, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ''λίστα Λαγκάρντ''. Θα μου πείτε, πού είναι το κακό; Το κακό είναι ότι θα ζητήσει επιτροπή μόνον για την αλλοίωση της λίστας από τον πρώην υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Μόνον γι αυτόν. Όχι και για την απόκρυψη που έκανε ο επόμενος υπουργός οικονομικών και σημερινός συγκυβερνήτης(!) του.
     Γιατί αν στραφεί και εναντίον αυτού, και με δεδομένη την απόκρυψη που συντελέστηκε, και άρα την ενοχή, τότε η συγκυβέρνηση πρέπει να καταρρεύσει την ίδια ημέρα. Πρίτς! Γιατί αν καταρρεύσει η κυβέρνηση θα χάσει κι ο ίδιος την ψευδαίσθηση εξουσίας που έχει.
     Στηρίζει λοιπόν έμμεσα την κυβέρνηση αφήνοντας στο απυρόβλητο τον έναν, ρίχνει δε στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι τάχα κόπτεται για την διαφάνεια και την δικαιοσύνη καταγγέλοντας τον άλλον.
     Αυτή είναι η κατάντια του και η ξεφτίλα του.
     Και δεν ντρέπεται τα εγγόνια του και όσους τον ψήφισαν που ξεμωράθηκε τώρα στα γεράματα, και του τρέχουν τα σάλια πίσω απ' την φούστα της Εξουσίας.
     Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, παππούλη.
     Έπρεπε να το ξέρεις, και λόγω ηλικίας..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου