Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αναμάρτητος Κύριος Μπένι

     Θα μπορούσε να είναι τίτλος ενός καλού θεατρικού μπουλβάρ. Αλλά δεν είναι.
     Είναι μιά κακογραμμένη γελοία φάρσα που παίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στο Κούνημα: κάνουν πρώτα καλά-καλά τις βρωμιές τους, τις ρεμούλες τους, τις απατεωνιές τους, και μετά βρίσκουν ένα ''θύμα'' και του τα φορτώνουν προκειμένου να γλυτώσουν οι άλλοι, και προπαντός ο αρχηγός. Συνήθως το ''θύμα'' διαμαρτύρεται, κουνιέται, απειλεί:  ''θα πάρω κι άλλους μαζί μου'', ''θα τα πώ όλα'', κι άλλα τέτοια εμπριμέ. Τον καθησυχάζουν όμως: ''έλα μη γίνεσαι μαλάκας, κάτσε ήσυχα κι εμείς θα το περάσουμε ελαφρά, στο ντούκ ''. Κι όλα τελειώνουν καλά και ωραία.
     Αυτά γίνονταν πριν, όταν δεν δίναμε και μεγάλη σημασία. Ζούσαμε στο ''όνειρο ζώ μη με ξυπνάτε'', και λέγαμε ''ωχ καϊμένε!''. Τώρα όμως που ο κόσμος είναι ήδη στα κάγκελα, και το ''θύμα'' μόνο θύμα δεν είναι, αλλά ένας στυγνός θύτης, ένας παλιάνθρωπος ολκής, άξιος τη μοίρας του, (αρκεί η μοίρα του να είναι η χειρότερη δυνατή), τώρα τα πράγματα αλλάζουν.
     Αλλάζουν γιατί δεν αρκεί να τιμωρηθεί μόνον αυτός που έκανε την λοβιτούρα να παραποιήσει την Λίστα, και στην συνέχεια να την αποκρύψει. Πρέπει να ξεμπροστιαστεί και ο επόμενος, ο οποίος την είχε κι αυτός στα χέρια του, την έκανε ''γαργάρα'', και κατέβηκε σε δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με ένα ισχυρότατο όπλο εκβιασμού στο συρτάρι του, που δεν ξέρουμε πώς κι εναντίον ποιών το χρησιμοποίησε: Ο αναμάρτητος κος Μπένι.
     Το διαχρονικό καμάρι του Κουνήματος. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κάθε βρωμιά και πίσω από κάθε νόμο περί ευθύνης τάχα των υπουργών, στην ουσία νόμο ξεπλύματος των ανομημάτων διαφόρων ρεμαλιών που μας κυβέρνησαν κατα καιρούς.
     Αυτό το αστέρι της πολιτικής διαφθοράς, της καμαρίλας, και της σήψης, πάνε τώρα να ''αθωώσουνε'', να παραδώσουν λευκό και άσπιλο στην κοινή γνώμη. Στα γραφεία του Κουνήματος ανοίγουν σαμπάνιες. Νομίζουν ότι αυτό ήταν. Μπόρα και πέρασε θυσιάζοντας έναν.
     Αμ, δε!
     Ο λαός βράζει και προειδοποιεί: Αλλοίωση και συγκάλυψη είναι το ίδιο βαριά πολιτικά παραπτώματα. Αν συνυπολογίσουμε δε ότι, λόγω της συγκάλυψης δεν εισπράχθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ από όσους αν φοροδιέφυγαν, τότε μπορεί να προκύπτουν και άλλα παραπτώματα επιπλέον των πολιτικών.
     Αυτή τη φορά ο κύριος Μπένι και ο άλλος παλιάνθρωπος πιάστηκαν με τα δάχτυλα μέσα στο βάζο με το μελι.
     Και πρέπει να τους τα κόψουμε..
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου