Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μεταμοντέρνος Φασισμός

     Στην ΄Ελλάδα της γκλαμουριάς, του δήθεν και του τάχα, θα μπορούσε να πάει μπροστά ένας φασισμός παλαιάς κοπής;
     Όχι βέβαια! (για να χρησιμοποιήσουμε την προσφιλή απάντηση ενός σύγχρονου φασίστα)
     Καμία σχέση με την φωτογραφία εδώ.
     Ο post-modern φασίστας δεν φοράει στολές και γαλόνια. Φοράει σινιέ κοστούμια, είναι κομψός είτε είναι ψηλός, είτε χοντρός, είτε ηλικιωμένος.
     Δεν φοράει συνεχώς μαύρα. Μαύρη είναι μόνον η ψυχή του.
     Δεν ''ομιλεί'' την αρχαϊζουσα καθαρεύουσα. Μιλάει την ''λαϊκή'', καμιά φορά γέρνει κιόλας από μαγκιά, άλλες φορές ρητορεύει ανούσια φτύνοντας σάλια και απειλές, κι άλλες προσπαθεί να ξαναθυμηθεί τα ελληνικά που τα έμαθε ως δεύτερη γλώσσα.
     Δεν κυβερνάει χωρίς εντολή απ' τον λαό. Έχει εκλεγεί ''δημοκρατικά'', τάζοντας δεκαοκτώ σημεία και εφαρμόζοντας χίλια δεκαοκτώ τέρατα.
     Δεν μιλάει περί  ''κομμουνιστικής απειλής'' και ''ρώσικης αρκούδας''. Εχθρούς έχει αυτούς που σκέπτονται ελεύθερα και το ''λόμπι της δραχμής''.
     Δεν βγάζει στρατιωτικές περιπολίες στον δρόμο. Στέλνει μόνο τα καλά φασιστάκια-βουλευτές του στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συζητήσεις να τα κάνουν μπάχαλο και να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση, ώστε να μην καταλάβει ο κόσμος που ακούει τίποτα.
     Δεν έχει ρουφιάνους στα καφενεία και στις συγκεντρώσεις. Ξαμολάει όμως τα έμμισθα τρόλς του στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα μπλόγκς και τις συζητήσεις για ''αντιφρονούντες''.
     Δεν ασκεί μόνον σωματική βία. Ασκεί και οικονομική τρομοκρατία και εκβιασμούς.
     Δεν απαγορεύει τις ''συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων''. Επιτρέπει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μετά στέλνει το παρακράτος και τα ΜΑΤ να τις διαλύσουν με βόμβες μολότωφ και χημικά αέρια.
     Κατά τ' άλλα όμως υπάρχουν και κάποιες σταθερές αξίες που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο:
     Μπαίνουμε όποτε θέλουμε στα σπίτια πολιτών σπάζοντας τις πόρτες! (τους Χριστοφοράκους όμως τους αφήνουμε και διαφεύγουν στο εξωτερικό )
     Τραβολογάμε όποιον θέλουμε στα τμήματα για ''εξακριβώσεις''! ( τον μέγα Ηλίθιο όμως δεν τον προσάγουμε στην επιτροπή για να καταθέσει, στέλνει υπόμνημα )
     Απειλούμε με κατάσχεση και φυλάκιση όσους χρωστούν στο κράτος πάνω από λίγες χιλιάδες ευρώ! ( τους εθνικούς προμηθευτές όμως και τους εθνικούς εργολάβους τους αφήνουμε να κατακλέβουν το δημόσιο με υπερτιμολογήσεις, μίζες, και καταλήψεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων )
     Διορίζουμε όποιον εγκάθετο μας υποδείξουν οι τράπεζες για υπουργό οικονομικών!
     Και τέλος:
     Είμαστε πλήρως εξαρτημένοι, ανδρείκελα, μαριονέτες κι έχουμε παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην διεθνή συμμορία του μεταμοντέρνου φασισμού που λέγεται ''Ευρωπαϊκή Ένωση''!
     Αυτός λοιπόν είναι ο σύγχρονος, μοντέρνος φασισμός, σε σχέση με τον άλλον της ''παλαιάς κοπής''.
     Θα μου επιτρέψετε όμως να πώ ότι αν με έβαζαν με το ζόρι να διαλέξω έναν απ' τους δύο, θα διάλεγα τον άλλον, τον παλιό!  Ήταν πιό ''αντρίκιος'', πώς να το κάνουμε;
     Φορούσαν στρατιωτικά σώβρακα και σκελέες, όχι στριγκάκια!
     Εγώ όμως προτιμώ την αληθινή δημοκρατία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου