Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στάχτη στα μάτια

     Τό έχουμε πεί και θα το ξαναπούμε άλλη μιά φορά: Ζούμε σε μία απροκάλυπτη μεν, ιδιότυπη δε δικτατορία.
     Απροκάλυπτη διότι επί της ουσίας η Βουλή έχει πάψει να νομοθετεί. Ο λαός βρίσκεται σε καταστολή. Τα εργασιακά δικαιώματα που χρειάστηκαν πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια για να κερδηθούν, καταργούνται ή καταπατούνται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.Τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατούνται χωρίς κανείς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες. Και οι πολίτες τρομοκρατούνται και απειλούνται καθημερινά από έναν εγκάθετο υπουργό οικονομικών, τον οποίο κανείς δεν ψήφισε.
     Ιδιότυπη δε διότι αν και τυπικά υπάρχει η ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης φροντίζουν με πολλούς και έμμεσους τρόπους να τις καταπατήσουν κι αυτές.
     Παράδειγμα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την ''λίστα Λαγκάρντ''. Ξέρει κανείς από εμάς πώς εξελίσσεται; Ποιά τα ως τώρα συμπεράσματα; Ή έστω οι υποψίες; Όχι βεβαίως.
     Κι αυτό γιατί έντεχνα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν φροντίσει να επανδρώσουν την επιτροπή αυτή με βουλευτές οι οποίοι ήταν σίγουρο ότι θα έστρεφαν την προσοχή της ενημέρωσης σε ''μεσημεριανάδικου'' στυλ κουτσομπολιά, με τις συμπεριφορές και τα τερτίπια τους.
     Τον καλοκουρδισμένο αυτό μηχανισμό συσκότισης της κοινής γνώμης και συγκάλυψης της ουσίας του πράγματος ενορχηστρώνει τέλεια ο πρόεδρος της επιτροπής, που όντας ανεπαρκέστατος για οποιαδήποτε άλλη σοβαρή δουλειά, στον ρόλο μαέστρου του τσίρκου έχει βρεί την κλίση του!
     Έχουν καταφέρει να ευτελίσουν την όλη διαδικασία, να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες απόδοσης ευθυνών και βεβαίως να καταδείξουν ότι το μόνο που δεν τους νοιάζει είναι η κρίση αλλά και η ευημερία του ελληνικού λαού, μέσω των ωφελημάτων που θα έπρεπε να είχαν προκύψει από την περιβόητη λίστα.
     Αυτό το καραγκιοζιλίκι πρέπει να σταματήσει. Καλύτερα η επιτροπή να διαλυθεί και να σταματήσουν οι ''έρευνες'', παρά στο τέλος να παρουσιάσουν κάποιο πόρισμα στο οποίο θα ρίχνουν όλες της ευθύνες στην ίδια την λίστα (!) ή στην κυρία Λαγκάρντ που μας την έστειλε!
     Εμείς έχουμε υπομονή.
     Και γι αυτήν την υπόθεση θα περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη μαζί με τα άλλα, στα Ειδικά Δικαστήρια που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να ξεβρωμίσουν τον τόπο.
     Ως τότε ας χορεύουν και ας χαίρονται νομίζοντας ότι μας ξεγέλασαν. Ότι μας έριξαν στάχτη στα μάτια.
     Εμείς θα χορέψουμε όταν σκορπίσουμε τις δικές του στάχτες στους πέντε ανέμους..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου