Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κυριακάτικο κουίζ..

     Επειδή οι μνήμες δεν πρέπει να χάνονται με τον χρόνο και με το άγχος της καθημερινότητας, μία πολύ σύντομη υπενθύμιση του ''βίου και πολιτείας'' του Μεγάλου Ηλίθιου τα ταλευταία χρόνια:
     Μετά από άκρως ''επιτυχημένες'' θητείες σε διάφορα υπουργεία, όπου η ανεπάρκεια και ο αμοραλισμός του άφησαν εποχή, ο εικονιζόμενος αμερικανοεβραίος αναλαμβάνει την προεδρία του κόμματος-καμόρα που ίδρυσε ο πατέρας του.
     Σε ένα φοβερής έμπνευσης ''παλλαϊκό δημοψήφισμα'' που στήθηκε εκ των υστέρων για να καταδείξει την τάχα συντριπτική υπεροχή του έναντι των άλλων ενδοκομματικών αντιπάλων, ένα εκατομμύριο χαχόλοι προσέρχονται στην κάλπη για να ψηφίσουν τον μόνο υποψήφιο!!!  Η δημοκρατία είχε θριαμβεύσει!
     Κατά το διάστημα που έμεινε στην αντιπολίτευση ακολούθησε κατά βήμα τ' αχνάρια του λαϊκιστή πατέρα του, συντασσόμενος με οποιαδήποτε έστω και εξωφρενική απαίτηση οποιουδήποτε συνδικάτου, βάζοντας ταυτόχρονα εμπόδια σε οποιαδήποτε έστω και χλωμή προσπάθεια εκμοντερνισμού της δημόσιας διοίκησης, των θεσμών, του κράτους γενικότερα.
     Κερδίζει τις εκλογές το 2009 με συντριπτικό ποσοστό έναντι του μεγάλου του αντίπαλου, τάζοντας τα πάντα στους πάντες μ' εκείνο το περίφημο και αντάξιο του μεγάλου τυχοδιώκτη πατέρα του: ''λεφτά; υπάρχουν!''.
     Αμέσως μετά ξεκινάει το μεγάλο τσίρκο. Επί έξι μήνες περιφέρεται ασκόπως ανά τον κόσμο διακηρύττοντας πόσοι μεγάλα λαμόγια είναι οι έλληνες, και ότι δεν υπάρχει λόγος να εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος οι αγορές και ότι είμαστε κράτος μπαταχτσήδων! 
     Εν τω μεταξύ οι ''δικοί του άνθρωποι'' εδώ έχουν αναλάβει το μαγείρεμα αριθμών και στοιχείων ώστε να φαίνονται αληθινές οι κατηγορίες του.
     Η συνέχεια γνωστή: η Ελλάδα ρίχνεται στα λιοντάρια, εν γνώσει του, με σχέδιο, χωρίς υποψία διαπραγμάτευσης, εκτελώντας το ''συμβόλαιο'' που του είχε ανατεθεί, σαν καλός επαγγελματίας δολοφόνος.
     Στην συνέχεια βλέποντας την αντίδραση του κόσμου να κορυφώνεται, δείχνει πόσο δειλός και χαμερπής είναι όταν παραλίγο το καλοκαίρι του 2011 και για να γλυτώσει, σχεδόν υποβάλλει την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!! Τον συγκρατούν απ' την ύστατη ξεφτίλα η οικογένειά του που τρώει με δέκα κουτάλια, κι ένας χοντρός που πάντα ελπίζει πως θα γίνει πρωθυπουργός.
     Εν τέλει αποχωρεί τον ίδιο Νοέμβριο με πρόσχημα την αναμπουμπούλα που προέκυψε από ένα δημοψήφισμα που του ΄''ήρθε'' να προκηρύξει. Η πραγματική αιτία και καταλύτης των γεγονότων όμως ήταν η οιονεί εξέγερση του λαού που έγινε αυθόρμητα σε όλη την χώρα κατά την διάρκεια του εορτασμού της 28η; Οκτωβρίου.
     Ήταν μιά πραγματική εξέγερση, της οποίας η σημασία υποτιμήθηκε και αποσιωπήθηκε από τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ.
     Έκτοτε περιοδεύει σαν τσιρκουλάνος που είναι τον κόσμο, και δίνει διαλέξεις σε διάφορα ακροατήρια ''Πώς να σώσετε ένα κράτος'', με εισητήριο, τελάληδες: ''σήμερα στην πόλη σας..'' κι όλα τα σχετικά σαν ένα κανονικό τσίρκο.
     Τις τελευταίες μέρες δήλωσε ότι θα έρθει να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την ''λίστα Λαγκάρντ'',  αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του!

     Και τώρα του κουίζ μας:
     Τί λείπει από την αφίσα-προκήρυξη της φωτογραφίας;
     Για να σας βοηθήσω: Είναι μιά μικρή φρασούλα που συνήθως γράφεται στο κάτω μέρος τέτοιων προκηρύξεων.
     Ποιά είναι η φρασούλα που λείπει;;;
     Η λύση στο επόμενο σχόλιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου