Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το Ρέκβιεμ των σκουπιδιών


     Το πολιτικό μόρφωμα που έβλαψε όσο τίποτα και κανείς άλλος την χώρα από την απελευθέρωση ως σήμερα, πνέει τα λοίσθια.
     Το ΠαΣοΚ  καταρρέει κάτω απ' το βάρος του υπερμεγέθους ''εγώ'' του τελευταίου αρχηγού του, και κάτω απ' το βάρος των πολλών εγκλημάτων του.
     Πέμπτο πλέον δημοσκοπικά κόμμα, γεννά ελπίδες με την κατρακύλα του ότι μπορεί κάποια στιγμή το κοινοβούλιο και οι έλληνες να απαλλαγούν απ' αυτό το άγος.
     Τελευταίοι του, έσχατοι υπερασπιστές, κάποιες θλιβερές προσωπικότητες τύπου Φωφώκας, επιπέδου συνοικιακού κομμωτηρίου, και τύπου Πάρι με ύφος και ήθος συνοικιακού, επίσης, νταβατζή.
     Η συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση-οπερέτα δείχνει να είναι το ''κύκνειο άσμα'' του.
     Όμως δεν φτάνει. Όσο υπάρχει ακόμα έστω και ως όνομα, ως ταμπέλα, θα αποτελεί πάντα την πρόθυμη στέγη για κάθε λογής ''περίεργους'', από δολοφόνους (θυμηθείτε την ''εταιρεία δολοφόνων'' με αρχηγό τον πασόκο δήμαρχο), μέχρι απατεώνες (Κοσκωτάς και σια), και μέχρι άρπαγες προμηθειών και δημοσίου χρήματος.
     Θα μου πείτε: φοβάσαι το ΠαΣοΚ;
     Ναί, το φοβάμαι. Και σαν κέλυφος. Σαν πηγή νοοτροπίας. 
     Δεν είναι τα φίδια που φοβάμαι. Αυτά θα τα δω και θα τα σκοτώσω. Είναι το αυγό του φιδιού που φοβάμαι. Αυτό που θα γεννήσει νέα φίδια πεινασμένα για εξουσία και αρπαγή.
     Γνωρίζετε καλά ότι δεν είμαι υπερβολικός. Και αν αμφιβάλλετε, απλώς αναλογιστείτε το ήθος της κοινωνίας μας και το επίπεδο των ελλήνων πριν το 1981, σε σχέση με το σήμερα.
     Γι αυτό, ακόμα και τώρα που ο εγκληματικός αυτός πολιτικός σχηματισμός βρίσκεται πεσμένος και εξουθενωμένος, δεν χρειάζεται έλεος. Δεν χρειάζονται συναισθηματικές αντιδράσεις λήθης και συγχώρεσης.
     Θυμηθείτε απλώς τον καιρό της παντοδυναμίας τους και της δικτατορίας των κλαδικών τους, πώς συμπεριφέρονταν αυτοί σε εσάς.  Και αν σας συγχωρούσαν το δικαίωμα να πιστεύετε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την σάπια  ''ιδεολογία'' τους.
     Και μην πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει.  Όχι.  Απλώς ''λαβωμένοι'' είναι. Τραυματίες.
     Αν συνέλθουν θα κάνουν τα ίδια.
     Γι αυτό πρέπει να επέλθει και η τελική συντριβή του μορφώματος αυτού.
     Με την ψήφο μας βέβαια και την απαξίωσή μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου